Τι πρέπει να τρώμε για να καταπολεμήσουμε την τριχόπτωση!


Τι πρέπει να τρώμε για να καταπολεμήσουμε την τριχόπτωση!
Η σωστή διατροφή βοηθάει αρκετά όταν το πρόβλημα της τριχόπτωσης βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, μέσω της διατροφής μας λοιπόν θα πρέπει να μας παρέχονται τα εξής:

Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη Α μας βοηθά στην ανάπτυξη και την καλή υγεία των μαλλιών αφού επηρεάζει γενικότερα τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματός μας, συνεπώς και το τριχωτό μέρος της κεφαλής (βασική λειτουργία της σε αυτή τη περίπτωση είναι η διατήρηση της υγείας του επιθηλίου, της βάσης δηλαδή της τρίχας). Τη βρίσκουμε σε τροφές ζωικής προέλευσης (π.χ. το συκώτι), τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί), τα αυγά και το βούτυρο αλλά και σε κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά (π.χ. καρότα).

Βιταμίνη Β: Με αυτή τη βιταμίνη πραγματοποιείται αύξηση της τριχοφυΐας καθώς η βιοτίνη και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για να αυξηθούν τα μαλλιά ενώ η Β3 βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής (το σύμπλεγμα βιταμινών Β αποτελείται από 8 βιταμίνες). Μπορούμε να την παραλάβουμε από τις πρωτεΐνες του άπαχου κρέατος (κοτόπουλο, ψάρια, γαλοπούλα), τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φασόλια, τις φακές, το συκώτι κ.ά..

Βιταμίνη C: Είναι βασική στην παραγωγή κολλαγόνου ενώ προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση της τρίχας λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης. Συναντάται σε εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, στις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα. Προτεινόμενη δοσολογία αυτής της βιταμίνης είναι τα 1.000-3.000 mg την ημέρα.

Βιταμίνη D: Μας βοηθά στην ανάπτυξη υγιών τριχοθυλάκων και συνεισφέρει στην ενδυνάμωση των τριχών (συνδέεται και με τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας). Oι καλύτερες πηγές βιταμίνης D είναι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου και τα ψάρια, όπως ο σολομός. Αυτή η βιταμίνη όμως μας παρέχεται και από τον ήλιο, οπότε η έκθεση μας σε αυτόν καθημερινά για 15 λεπτά είναι σημαντική.

Σίδηρος: Βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως τροφή για την ανάπτυξη των μαλλιών μας. Έρευνες μας γνωστοποιούν ότι η έλλειψή του έχει άμεση σχέση με τη κακή υγεία των μαλλιών. Βερίκοκα, σταφίδες, σόγια, αγκινάρες, σπανάκι και βόειο κρέας είναι μερικές μόνο τροφές στις οποίες μπορούμε να τον βρούμε!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια