Πότε θεωρείται πρόωρη μία εκσπεpμάτιση, μετά από πόσο χρόνο;;


Πότε θεωρείται πρόωρη μία εκσπεpμάτιση, μετά από πόσο χρόνο;;
Μία από τις πιο συνήθεις $εξουαλικές δυσλειτουργίες είναι πρόωρη εκσπεpμάτιση, η οποία συνήθως εμφανίζεται σε άντρες κάτω των 60 ετών.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι επηρεάζει περίπου 1 στους 5 άντρες παγκοσμίως, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις παθήσεις που έχουν την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία.

Πρόκειται για περίπλοκη ιατρική πάθηση για την οποία ευθύνονται διάφοροι παράγοντες και περιγράφεται ως σύντομος λανθάνων χρόνος εκσπεpμάτισης, ελλιπής ή μηδενικός έλεγχος εκσπεpμάτισης, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους άνδρες που υποφέρουν και τους συντρόφους τους.

Ουσιαστικά, η φάση της διέγεpσης, παρόλο που χαρακτηρίζεται από φυσιολογική σtύση, είναι πολύ σύντομη και ακολουθείται από ταχεία εκσπεpμάτιση και οpγασμό. Έτσι χάνεται η ενδιάμεση φάση, η οποία είναι τόσο απαραίτητη και για τους δύο εμπλεκόμενους στην απόλαυση του $εξ.

Οι τύποι της πρόωρης εκσπεpμάτισης:

Πρωτογενής: Προκύπτει κατά την πρώτη $εξουαλική επαφή στη ζωή του άνδρα και διαρκεί εφ” όρου ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση η εκσπεpμάτιση προκύπτει πολύ γρήγορα πριν την κoλπική διείσδυση ή σε λιγότερο από 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση.

Δευτερογενής: Εμφανίζεται σταδιακά ή ξαφνικά, ενώ σε προγενέστερο στάδιο η διαδικασία εκσπεpμάτισης ήταν φυσιολογική.

Ποια είναι τα σημάδια που «δείχνουν» πρόωρη εκσπεpμάτιση:

– Η εκσπεpμάτιση γίνεται πριν ή αμέσως μετά τη διεiσδυση στον κόλπο.
– Η εκσπεpμάτιση γίνεται πριν το θελήσει ο άνδρας. Το κριτήριο αυτό υπονοεί πως η εκσπεpμάτιση δεν γίνεται κατά τη βούληση του ατόμου.
– Η εκσπεpμάτιση γίνεται τόσο γρήγορα που προκαλεί έκδηλη ενόχληση ή διαπροσωπικές δυσκολίες. Το κριτήριο αυτό δίνει έμφαση στις αρνητικές συνέπειες.

Πώς ορίζεται χρονικά η πρόωρη εκσπεpμάτιση:

Η Διεθνής Εταιρεία $εξουαλικής Ιατρικής πρόσφατα πρότεινε να υιοθετηθεί το διάστημα μικρότερο τους ενός λεπτού, ως κριτήριο για τον ορισμό της πρόωρης εκσπεpμάτισης. Αν και το κριτήριο αυτό παρέχει μια αντικειμενική αξιολόγηση, ενέχει τον κίνδυνο να παραμεληθεί η σημασία της προσωπικής εμπειρίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια